Biografija

>
Biografija

ANDRIJANA SUBOTIĆ PJAJČIK

Odvažna, definitivno autentična, Andrijana Subotić Pjajčik gotovo da ispisuje svoju dizajnersku priču od rođenja 1973. Od malenih nogu, njezina snaga definitivno leži u autentičnosti– riječ je o dizajnerici koja je još tijekom djetinjstva učila zanatstvo koje danas baštini njezin brend Etna Maar. Upravo ta obiteljska tradicija pokazat će se neizostavnom u izgradnji njezina brenda Etna Maar koji je danas opći pojam na domaćoj i regionalnoj modnoj sceni.

Rođena u obitelji koja se bavi proizvodnjom pletene odjeće, Andrijana je otkrivala svoju ljubav prema pletivu koje je posljednjih dvadesetak godina njezin medij za izražavanje stava, bunta i umjetničkog koncepta. Dok je studirala projektiranje te oblikovanje tekstila i odjeće na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu jasno je postavila svoje dizajnerske ciljeve koje je kasnije ostvarila i stipendiranjem od strane British Councila. Njezin autorski rukopis jasno je naslonjen na estetiku avangardne mode, i to u obliku koji uključuje svako poimanje takva rada. Velika zaljubljenica u dominantno crne odjevne komade, s ponekim upadom u crvenu, sivu ili zelenu boju u formi, detalju ili pak određenog jedinstvenog komada koji je onda priča za sebe, njezina vizija avangardne mode za suvremenu ženu počiva prije svega na kulerskom stavu koji nije definiran površnim trendovima već je ekstenzija karaktera svakog onog tko nosi njezin dizajnerski potpis. Kada bismo morali opisati njezinu estetiku, najjednostavnije bi bilo reći kako se radi o miksu skandinavskog i alternativnog stila koji iz fokusa ne gubi onu koja će nositi svoj Etna Maar ‘piece’ godinama.

Mnoštvo znanja, stručnosti i izvrsnosti kulminiralo je Andrijaninim sudjelovanjem na domaćim tjednima mode, pri čemu je najzapaženiji njezin niz autorskih kolekcija na Cro-A-Porteru kada je, u prvoj dekadi 21. stoljeća, domaća modna scena dobila svoje današnje obrise.

U međuvremenu je, potpuno posvećena svome osobnome, ali i karijernom razvoju, Andrijana svoj Etna Maar prilagodila iznimno zahtjevnim svjetskim tržištima te je svoj fokus usmjerila prema Europi i Sjedinjenim Američkim Državama kako bi izgradila svjetsku karijeru.

Njezina selekcija vrhunskih svakodnevnih komada koji se nose i kombiniraju godinama, od košulja do kaputa i haljina, kao i meka te podatna pletiva neka su od ponajboljih na domaćoj sceni i to je ono što treba zapamtiti kada je riječ o Andrijani. Vrhunska kvaliteta, dizajnerski pomak, dugogodišnja obiteljska tradicija i izostanak površnosti prolaznih trendova postali su sinonim za Etna Maar.

Andrijana-Subotic-Pjajcik-biografija

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Nema proizvoda u košarici.